Ändringar i YouTubes användarvillkor

 

Vi har skickat detta meddelande eftersom vi håller på att uppdatera YouTubes användarvillkor (”Villkor”) för att förtydliga våra villkor och ge våra användare mer insyn. Villkoren uppdaterades på liknande sätt i USA i november 2020. De här ändringarna bör inte påtagligt förändra din åtkomst till eller användning av YouTubes tjänst.

 

En översikt över förändringarna:
  • Begränsningar av ansiktsigenkänning: Villkoren anger redan att du inte får samla in någon information som kan identifiera en person utan den personens samtycke. Villkoren har alltid omfattat ansiktsigenkänningsdata, men i de nya villkoren förtydligas detta uttryckligen.
  • YouTubes rätt att generera intäkter: YouTube har rätt att generera intäkter på allt innehåll på plattformen och annonser kan visas i videor från kanaler som inte deltar i YouTubes partnerprogram.
  • Royaltybetalningar och källskatt: För kreatörer som får utbetalningar av intäkter kommer sådana betalningar att behandlas som royaltyer enligt amerikanska skatteregler och Google kommer att dra av skatt där så krävs enligt lag.

 

Se till att du läser de uppdaterade Villkoren noggrant. De nya Villkoren börjar gälla den 1 juni 2021 för användare utanför USA. Genom att fortsätta använda YouTube efter det här datumet godkänner du de nya Villkoren. Obs! Om du tillåter ditt barn att använda YouTube Kids godkänner du även de nya Villkoren för ditt barns räkning.

 

Om du vill ha mer information kan du besöka vårt hjälpcenter.

 

 

 

Vi har skickat detta obligatoriska meddelande om Googles tjänster för att informera dig om viktiga förändringar i YouTubes Villkor.

 

 

© 2021 Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland