Kategoriarkiv: Kalender

Förbättringar av vår sekretesspolicy och våra sekretessinställningar

Google
Updating Our Privacy Policy
Den här månaden uppdaterar vi vår sekretesspolicy så att det blir lättare för dig att förstå vilken information vi samlar in och varför vi gör det. Vi har även vidtagit åtgärder för att förbättra vår sekretesskontroll och andra kontroller som vi tillhandahåller för att skydda din data och din integritet.
Ingenting förändras i dina aktuella inställningar eller hur din information behandlas. Dock har vi förbättrat hur vi beskriver våra tillvägagångssätt och hur vi förklarar vilka alternativ du har när det gäller att uppdatera, hantera, exportera och radera din data.
Vi gör dessa uppdateringar eftersom GDPR (General Data Protection Regulation, Allmänna dataskyddsförordningen) börjar gälla i EU. GDPR har tagits fram för att integrera sekretesslagar från olika håll i Europa och innehåller finjusterade transparensregler för hur företag ska beskriva sin datahantering. Vi gör några nödvändiga uppdateringar i vår sekretesspolicy, och vi tar tillfället i akt att införa förbättringar för Google-användare i hela världen.
Vi gör det lättare att förstå vår sekretesspolicy
Simpler structure & clearer language
Enklare struktur och tydligare språk
Vi har förbättrat navigeringen i policyn och dess struktur, så att det är lättare för dig att hitta det du söker. Vi beskriver även våra rutiner mer detaljerat och med ett tydligare språk.
New descriptive videos & illustrations
Nya beskrivande videor och illustrationer
Ofta kan det vara enklare att förstå en visuell beskrivning än enbart text, så vi har lagt till korta videor och illustrationer i policyn.
Embedded privacy controls
Inbäddade sekretessinställningar
Vi har gjort det enklare att gå till viktiga inställningar direkt från policyn, så att du enkelt kan ta ställning i sekretessfrågor.
Den reviderade policyn finns här och börjar gälla den 25 maj 2018.
Vi förbättrar dina sekretessinställningar
Under det senaste året har vi uppdaterat Min aktivitet så att du enklare kan komma åt och hantera din data i ditt Google-konto. Vi har även lanserat en Översikt med ny design där du enkelt får en överblick över de produkter du använder och den data som är kopplad till dem.
Den här månaden har vi uppdaterat vår Sekretesskontroll med nya illustrationer och exempel så att du kan göra mer välgrundade beslut om viktiga sekretessinställningar. Och eftersom vi vet att dina val kan förändras med tiden kan du med den nya sekretesskontrollen registrera dig för att få regelbundna påminnelser om att kontrollera dina sekretessinställningar.
För att lära dig mer om dessa och andra inställningar för hantering av sekretess i ditt Google-konto.

PIS Nyhetsbrev: Detta händer i maj

;text-indent:0px;text-transform:none;white-space:normal;word-spacing:0px;text-decoration-style:initial;text-decoration-color:initial”>Hejsan!


Sköna maj är här. Det är väl ändå fantastiskt. Det blir lätt mycket som händer på en och samma gång, och så ska man hinna njuta av det också! Jag tror det går.

Apropå det! För den som vill och kan så kom till Kicki och Måns, på Väpplingvägen 10 (Lund) imorgon, så hjälps vi åt med tidskriftutskicket! Från kl 15 är ni välkomna. Det går att hinna mycket på en timme, så all hjälp är uppskattad även om man bara kan en kort stund.

Här följer tips på aktiviteter som sker i området, någon i PIS regi, men framför allt arrangerade av våra vänföreningar. Se anmälan och kontaktpersoner för mer info. Allt gott!

Söndag 6 maj, kl 10-15: Aktivitetsdag i Holma skogsträdgård
Varannan söndag, jämna veckor, är det aktivitetsdag. Mellan klockan 10 och 15 sköter vi skogsträdgården, skördar, fikar och och lär oss om skogsträdgårdsodling och permakultur, och lagar en gemensam lunch. Då är alla, stora som små, med eller utan förkunskaper mycket välkomna. http://skogstradgardensvanner.se/aktivitetsdagar/

Söndag 13/5, kl 10: Skördepromenad (i stadsmiljö)

Vi promenerar genom en vanlig förortsmiljö, vi börjar utanför McDonalds på Rusthållsgatan, och promenerar genom Ättekulla ner till Råå, hittar “vildväxande” goda ätliga växter, plockar, pratar recept o.s.v. Ta med egna kärl att skörda i och skörderedskap (sax eller kniv). Vi slutar vid Rååvägen innan lunch (men efter kl 12). Kostnad: 50 kr Anmälan: Hans på hans@hans.ryding.net.

Söndag 20 maj, kl 10-15: Aktivitetsdag i Holma skogsträdgård
Varannan söndag, jämna veckor, är det aktivitetsdag. Mellan klockan 10 och 15 sköter vi skogsträdgården, skördar, fikar och och lär oss om skogsträdgårdsodling och permakultur, och lagar en gemensam lunch. Då är alla, stora som små, med eller utan förkunskaper mycket välkomna.

Lör 26 maj, 9:30 – 16:30: Biodlingskurs
Är du nyfiken på hur biodling med horisontella topplistkupor går till? Enkel biodling mer på binas villkor. Då är du välkommen till en heldag i detta ämne, både teori och praktik i bigård om vädret tillåter. Sambruket i Sösdalabygden och Holma Folkhögskola arrangerar tillsammans. Föreläsare: Patrick Sellman. Kostnad: 850 kr. http://www.holmafolkhogskola.se/event/biodlingskurs/. Anmälan och info

Söndag 27 maj, kl 13-16: Bygg upp din jord
Kurs om hur jorden fungerar och hur du skapar en mycket bördig jord genom gödsling, kompost och täckodling. Vi tittar på jordprover, lägger en varmkompost och prövar på täckodling. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika. Plats: Brunnshögs Stadsodling, Lund. http://www.holmafolkhogskola.se/event/bygg-upp-din-jord/Med vänliga hälsningar

Karolina Wingård
TRÄDGÅRDSMÄSTARE vid Kärraby Ris & Ros
mobil 0736364083/ e-post: karolina.wingard@gmail.com