Permakultur i Skåne – Nyhetsbrev våren 2021

PiS Nyhetsbrev våren 2021

Hej i våryran. 

Här kommer årets första nyhetsbrev från Permakultur i Skåne. Efter ett år med mycket inställda aktiviteter på grund av pandemin så har vi nu fortsatt ett mycket mindre späckat program än vanligt framöver med bara 4 aktiviteter inkl. årsmötet fram till midsommar. Vi hoppas på Nordisk Permakultur-festival  i augusti, men läget är fortfarande osäkert. Mer information kommer senare.

Permakultur i Sverige

Rikstäckande föreningen har nyligen haft årsmöte, där hela styrelsen avgått efter en längre period av konflikter. En ny styrelse bestående av Jens Älvenstrand, Margaretha Odberger och Timothy Vass har tagit över, och ska sköta grundläggande underhåll och administration av föreningen, samtidigt som de tillsammans med en större grupp inkl. diplomander och eventuellt också diplomerade tar fram en design för föreningens framtid. 

 

Permakultur i Skåne 

Samtidigt fortsätter vår lokalförening anordna aktiviteter och informerar om andra Permakultur-aktiviteter i regionen i det här nyhetsbrevet. Känner du till roliga saker som planeras inför resten av 2021 så får du gärna höra av dig till oss så kan vi lägga in det i kommande nyhetsbrev och på vår facebook-sida! Och om du själv också vill engagera dig i förenings arbete, så är du också välkommen att hör av dig till styrelsen@permakulturiskane.se

Hälsningar – Hans för styrelsen Permakultur i Skåne

PS. Du vet väll att alla nyhetsbrev också ligger på vår hemsida? www.permakulturiskane.se

Och vi lägger också relativt ofta upp evenemang av olika slag på vår facebooksida https://www.facebook.com/Permakultur-i-Sk%C3%A5ne-113715666665887

Och det finns också möjlighet att prata med varandra i vår facebook grupp https://www.facebook.com/groups/952136611814031/

Aktiviteter av PiS, Ecotopia, Holma Folkhögskola

MAJ:

Skördepromenad i Stadsmiljö    9/5  kl 10-13

Lär dig om och smaka på de vanligaste vilda ätbara växterna i Sverige där de finns 

naturen, också mitt i stan. Våra städer är fulla med ätbara växter som ingen skördar, som kan bli till stor mängder god mat. Vi träffas kl. 10 vid McDonalds på Rusthållsgatan och promenerar mot sydväst genom Ättekulla ner till Råå och Lussebäcken vid lunchtid, och identifierar och plockar vilda ätbara växter på vägen. Ta med skördeverktyg (sax t.ex.) och skördekärl (t.ex. vanliga Ica-kassar).

Plats: Helsingborg

Info och anmälan:  Hans Ryding på hans@hans.ryding.net

Permakultur i Skånes årsmöte    19/5  kl 19.30-20.30

Vid årsmötet presenteras verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för gångna året,

Och en verksamhetsplan för nya året. Och en ny styrelse styrelse väljs för arbetet framåt i nya året.

Plats: Zoom

För mer information se tidigare mail.

Grundkrus i Permakultur    28-30/5 

Obs: Kursen är fullbokad, men det kan finns möjlighet att delta om någon avbokar.

Målet med kursen är framför allt att du skall lära dig tänkesättet bakom permakultur, men också att du efter kursen skall kunna göra en egen design. Det kan ta lite tid att förstå vad permakultur egentligen är, men när du väl förstått dess idéer, så har du ett oerhört kraftfullt redskap, som du kan tillämpa i många områden av ditt liv. Och har du planer på att bli mer eller mindre självförsörjande, så vågar jag påstå att permakultur är vägen.

Jag ser fram emot en givande helg med mycket utbyte av goda idéer och en härlig samvaro på underbara Ecotopia. Du kommer under kursen också att få en rundvandring på gården med Karin, som är den som skapat Ecotopia. Och som lagar den härliga maten.

Plats: Ecotopia, Österlen

Info och anmälan:  http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2021/kurs-permakultur-med-peter-tallberg-2021/

JUNI:

Öppen besöksdag på Holma folkhögskola    10/6 kl. 10-15

6/10 har vi en öppen besöksdag på Holma mellan kl.10-15

Då tar alla kurser som är igång emot intresserade besökare.

Kom på besök och luska lite om din favoritkurs!

Vår härliga Jonas tar emot och guidar besökare rätt.

Plats: Holma folkhögskola, Höör