PIS Nyhetsbrev: Detta händer i maj

;text-indent:0px;text-transform:none;white-space:normal;word-spacing:0px;text-decoration-style:initial;text-decoration-color:initial”>Hejsan!


Sköna maj är här. Det är väl ändå fantastiskt. Det blir lätt mycket som händer på en och samma gång, och så ska man hinna njuta av det också! Jag tror det går.

Apropå det! För den som vill och kan så kom till Kicki och Måns, på Väpplingvägen 10 (Lund) imorgon, så hjälps vi åt med tidskriftutskicket! Från kl 15 är ni välkomna. Det går att hinna mycket på en timme, så all hjälp är uppskattad även om man bara kan en kort stund.

Här följer tips på aktiviteter som sker i området, någon i PIS regi, men framför allt arrangerade av våra vänföreningar. Se anmälan och kontaktpersoner för mer info. Allt gott!

Söndag 6 maj, kl 10-15: Aktivitetsdag i Holma skogsträdgård
Varannan söndag, jämna veckor, är det aktivitetsdag. Mellan klockan 10 och 15 sköter vi skogsträdgården, skördar, fikar och och lär oss om skogsträdgårdsodling och permakultur, och lagar en gemensam lunch. Då är alla, stora som små, med eller utan förkunskaper mycket välkomna. http://skogstradgardensvanner.se/aktivitetsdagar/

Söndag 13/5, kl 10: Skördepromenad (i stadsmiljö)

Vi promenerar genom en vanlig förortsmiljö, vi börjar utanför McDonalds på Rusthållsgatan, och promenerar genom Ättekulla ner till Råå, hittar “vildväxande” goda ätliga växter, plockar, pratar recept o.s.v. Ta med egna kärl att skörda i och skörderedskap (sax eller kniv). Vi slutar vid Rååvägen innan lunch (men efter kl 12). Kostnad: 50 kr Anmälan: Hans på hans@hans.ryding.net.

Söndag 20 maj, kl 10-15: Aktivitetsdag i Holma skogsträdgård
Varannan söndag, jämna veckor, är det aktivitetsdag. Mellan klockan 10 och 15 sköter vi skogsträdgården, skördar, fikar och och lär oss om skogsträdgårdsodling och permakultur, och lagar en gemensam lunch. Då är alla, stora som små, med eller utan förkunskaper mycket välkomna.

Lör 26 maj, 9:30 – 16:30: Biodlingskurs
Är du nyfiken på hur biodling med horisontella topplistkupor går till? Enkel biodling mer på binas villkor. Då är du välkommen till en heldag i detta ämne, både teori och praktik i bigård om vädret tillåter. Sambruket i Sösdalabygden och Holma Folkhögskola arrangerar tillsammans. Föreläsare: Patrick Sellman. Kostnad: 850 kr. http://www.holmafolkhogskola.se/event/biodlingskurs/. Anmälan och info

Söndag 27 maj, kl 13-16: Bygg upp din jord
Kurs om hur jorden fungerar och hur du skapar en mycket bördig jord genom gödsling, kompost och täckodling. Vi tittar på jordprover, lägger en varmkompost och prövar på täckodling. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika. Plats: Brunnshögs Stadsodling, Lund. http://www.holmafolkhogskola.se/event/bygg-upp-din-jord/Med vänliga hälsningar

Karolina Wingård
TRÄDGÅRDSMÄSTARE vid Kärraby Ris & Ros
mobil 0736364083/ e-post: karolina.wingard@gmail.com